INICI
Reservar

Informació actualitzada de la COVID-19 i viatges a Catalunya

ABANS DE VIATJAR A CATALUNYA

Situació de les fronteres

Es permet l'entrada de viatgers provinents de la resta de la Unió Europea (UE), a aquells països associats a l'espai Schengen (Islàndia, Suïssa, Noruega i Liechtenstein, Regne Unit) i també a Andorra, El Vaticà, Mònaco i San Marino.

A part d'aquests països, també es permet l'entrada de totes aquelles persones que vinguin dels següents països, regions administratives o altres:  

Barein, Chile, Colombia, Indonesia, Kuwait, Nova Zelanda, Perú, Qatar, Ruanda, Aràbia Saudi, Corea del Sud, Emirats Àrabs, Uruguay, Xina, Hong Kong, Macao i Taiwán.

Així mateix, segons el país d'origen, s'apliquen diferents restriccions i requeriments per accedir al país d'acord amb la situació epidemiològica de cada territori. Pots veure les mesures requerides segons el teu país d'origen en aquest enllaç:  

Requisits de viatjar segons el teu país d'origen - MAPA

Tots aquells viatgers que compleixin els requeriments establerts i vigents per arribar a Catalunya, ho poden fer per carretera o bé per vies ferroviàries, marítimes i aèries.

Es pot consultar la situació dels diferents aeroports la web d'AENA o bé directament a les dels respectius aeroports: Josep Tarradellas Barcelona - El PratGirona-Costa Brava i Reus


Controls i mesures en els accessos al país 

A excepció d'alguns països concrets, en aquests moments totes les persones que arribin a territori espanyol, ja sigui per via aèria, marítima o terrestre, han de disposar d'algun dels següents certificats: 

- Untest PCR(tipu NAAT) o test ràpid d'antígens (tipus RAT) amb resultat negatiu (escrita en anglès, francès, alemany o castellà)realitzat dins les 48 hores prèvies a l'inici el viatge. 

-Un certificat de vacunació. Es consideraran vàlids tots aquells certificats corresponents a les vacunes autoritzades per l'Agència Europea del Medicament o aquelles que hagin completat el procés d'ús d'emergència de l'Organització Mundial de la Salut. La Unió Europea ha creat un Certificat COVID Digital comú per a tots els seus ciutadans.  

A part d'aquest certificat, també es requereix omplir un formulari de salut pública abans d'iniciar el viatge per a les persones que arribin per via aèria o marítima: 

Via aèria: omplint el formulari que trobareu en aquest enllaç  o bé de l'aplicació SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH (Android i Apple). 

Via marítima: omplint aquest formulari.  


ESTAT DE L'OFERTA TURÍSTICA I DE SERVEIS 

Actualment Catalunya està en procés de retorn a la normalitat, sempre vinculat a la situació epidemiològica de la qual se'n fa seguiment constant.  

En aquests sentit l'oferta turística i les activitats d'oci no es veuen afectades per limitacions horàries ni tampoc per restriccions d'aforament, exceptuant casos concrets en què aquesta limitació és del 80%.


Mapa de l'estat de l'oferta turística i gastronòmica de Catalunya 


COM EM PUC MOURE PER CATALUNYA 

El transport públic arreu del territori català funciona amb normalitat i en aquest moment no hi ha cap restricció que limiti la mobilitat. 

Indicacions i recomanacions sanitàries pertinents quan s'utilitzi el transport públic: 

-Ús obligatori de la mascareta. 

-Evitar l'ús del transport públic si algú es troba malament. 

-Rentar-se les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic amb assiduïtat.  

-Mantenir la distància de seguretat i evitar assentar-se en seients confrontats amb altres usuaris.  


MESURES EN RELACIÓ A LES DISTÀNCIES DE SEGURETAT, MASCARETES, TROBADES O AFORAMENT  

Distància de seguretat:

Es demana mantenir una distància de seguretat entre persones de 1,5m i un espai de seguretat de 2,5m2 per persona.  

No es poden mantenir distàncies inferiors a 1m en espais tancats, excepte entre persones que viatgin en grup o mantinguin un contacte proper de manera habitual.  

Mascaretes: 

L'ús de la mascareta és obligatori per a tots els majors de 6 anys en aquells espais tancats d'ús públic o oberts al públic, així com també quan s'utilitzin mitjans de transport ja sigui ferroviaris, aeris o autobusos.

No hi estan obligades al seu ús les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per la utilització de la mascareta.

Per més informació pots consultar el web oficial del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Reunions i trobades:

Estan permeses les reunions i trobades sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments màxims permesos. Tanmateix, es recomana que no superin les 10 persones i que es mantinguin els grups de convivència el màxim d'estables possible. 

Consum de tabac i similars

No es permet fumar a la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima de 2 metres entre persones.  


Podeu trobar més informació sobre les mesures en aquest enllaç


ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS

Mapa de l'evolució de la covid-19 a Catalunya per municipis - Generalitat de Catalunya

Consulta més informació referent al teu viatge i a les mesures de seguretat a l'estat espanyol


Última actualització el 17/03/2022